Angst na een incident

Een verkeersongeval kan je heel erg onzeker maken. Je vindt dat je altijd goed oplet in het verkeer. En toch was er opeens dat ongeval. Je vertrouwd jezelf niet en je vertrouwd geen enkele weggebruiker meer. De angst zit er goed in!

Wij kunnen je helpen. Traumabegeleiding noemen we dat. Indien nodig met een interdisciplinair team van uitermate kundige specialisten, zoals coaches, (psycho-) therapeuten en experts op het gebied van letselschade. Zodat jij de weg weer op kan. Zonder angst en zelfverzekerd.

Een ongeval kan zéér diep ingrijpen. Je kunt in letterlijk één klap al je zekerheden, je zelfstandigheid en je onafhankelijkheid kwijt zijn. Het zal je maar gebeuren. De schrik zit er zó in dat je voor geen goud meer achter het stuur kruipt.

Vooral in het begin kan de angst zeer heftig zijn.

Maar over het algemeen zal de angst vanzelf minder worden en na verloop van tijd weer ‘handelbaar’ zijn of zelfs verdwijnen.

Echter, als de angst langer dan 3 maanden aanhoudt en jou nog steeds ernstig belemmerd, dan kan er meer aan de hand zijn. Zeker als je na 3 maanden nog last hebt van flash-backs en/of nachtmerries, kan er sprake zijn van een ‘Post Traumatische Stress Stoornis’ (PTSS). Overleg in dat geval altijd met je huisarts. Die kan eventueel de diagnose PTSS stellen.

Ook voor begeleiding van PTSS (of een daar op lijkende angst) ben je bij ons aan het goede adres. In dat geval word je begeleid door een interdisciplinair team dat bestaat uit een Trauma-instructeur/trice, een psychotherapeut(e) en zo nodig een expert op het gebied van letselschade.

Samen halen we vervolgens alles uit de kast wat nodig is om jou weer veilig en angstvrij op weg te helpen.

Bel NU voor een afspraak: 0646-714 523